Chat- og debatkanaler på dansk

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Netstationen www.netstationen.dk

Chat- og debatforum.

Kaster man sig ud i en anonym chat, kan det være meget vanskeligt at få gang i en kommunikation, der hæver sig over den mest platte retiraderetorik. Tager man derimod omvejen over de mere seriøse debatfora, kommer man betydeligt længere med kommunikationen. Her diskuteres problemer som: Uddannelse, sport, de svære følelser med mere.

Chat Links: http://www.createcom.com/chats.html

En side med 86 henvisninger til chat-sider på mange forskellige sprog. Modersmålschat kan være en god oplevelse for de tosprogede elever.

Der Treffpunkt für Tierfreunde: http://animal.ch/

Måske kan en chat på tysk om kæledyr motivere til lidt praktisk brug af det tyske sprog. Man kan også få svar fra en dyrlæge og få en masse praktisk viden om dyr.

Chatterens ti bud:

På http://www.stevegrossman.com/jargpge.htm kan man finde et chatter-leksikon på engelsk med forklaring på faste udtryk og symboler. Her kan man også finde de ti bud for chattere:

Et af de vigtigste er at huske, at man faktisk ikke er absolut anonym, da alle chat-servere kan registrere brugerens e-mail-adresse, og de fleste laver en log på deres gæster.

Net-etikette:

På www.Skole-IT, Modul A, kapitel tre, findes en artikel på dansk om Net-etikette med de generelle regler for, hvordan man bør opføre sig på Nettet hvad angår både elektronisk post og konferencer.