Annette Laursen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom vi længe har været klar over, at Annette var uhelbredelig syg, rystede det os alle, da det virkelig gik op for os, at vi aldrig mere skulle være sammen med Annette.

I august 1969 startede Annette den første børnehaveklasse på landet i det gamle Randers Amt. Igennem 30 år har Annette således sat sit aftryk på vores skole, et aftryk, som aftvinger stor respekt. Annette har altid sat eleverne øverst på sin dagsorden, deres tarv og udvikling var en hjertesag for hende, og der har altid stået respekt om hendes synspunkter og hendes måde at omgås børn på. Kendetegnende for Annette var, at hun altid har været en ærlig og loyal ven og kollega. Hun viste altid ægte interesse og omsorg for andre. Det var vigtigt for Annette at yde og give frem for at nyde og få. Det gjorde en forskel.

At Annette var noget helt specielt, kan måske illustreres ved en episode i forbindelse med ansættelsessamtaler, da stillingen som børnehaveklasseleder skulle besættes: Da én af de andre ansøgere, der som Annette kom fra Fredericia, erfarede, at Annette også havde søgt stillingen, brød vedkommende grædende sammen og sagde, at det jo var umuligt for andre, når Annette var ansøger. Det var jo rigtigt!

Annette var uddannet småbørnslærerinde fra Statens Seminarium for småbørnslærerinder i Vejle i 1967, og efter et par år som vikar i Fredericia blev hun i 1969 ansat ved Hald-Kærby Centralskole. Her mødte hun journalisten Peter Laursen, der arbejdede på en film om et barn i en børnehaveklasse. Peter og Annette blev gift i 1971 og bosatte sig på den nedlagte Hald Station.

Annette har altid deltaget aktivt i skolens liv og har gennem flere perioder været valgt blandt skolens ansatte til skolenævn/skolebestyrelse.

Vi føler med Annettes familie, ikke mindst med Peter og pigerne.

Vi har mistet en kær, meget kærlig og levende ven, men Annette lever i vores minder. Annettes personlighed vil for altid være en del af skolens hverdag.

Kolleger på Hald-Kærby Centralskole