Vent lidt med pensionen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man ellers ikke er fuldstændig desperat for at slippe væk fra klasseværelset, så kan der være rigtig gode penge i at udskyde pensioneringen til 1. september. Tjenestemænd i den såkaldt lukkede gruppe får deres løn fra staten, og pensionen beregnes ud fra det stats-skalatrin, der ligger tættest på det kommunale løntrin, man forlader. Hvis en lærer på løntrin 40 venter til udgangen af august med at gå af, bliver pensionen beregnet efter skalatrin 41. Det giver en pension, der er 3.500 kroner højere per år livet ud end den, samme lærer kan opnå i dag.

Kommende pensionister på lavere løntrin får også glæde af den usædvanlige situation, som skyldes, at den pensionsgivende løn i kommunerne i år stiger hele tre gange - april, august og oktober, mens statstrinnene kun stiger til april. Lærerkredsene kan rådgive lærere, der påtænker at gå på pension, så de vælger det økonomisk mest gunstige tidspunkt.