Musik

Syv rytmiske sanglege

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Grete Granerud

60 sider, 210 kroner

Cd: 185 kroner

Folkeskolens Musiklærerforening

At læse en danseinstruktion er for mange undervisere så svær en disciplin, at den kan bringe panderynkerne frem. Med dette nye materiale behøver man ikke at have betænkeligheder. Alle kan være med. Instruktionerne er overskuelige, og i flere af numrene fremgår dansenes trin af sangenes tekster.

Materialet består af et instruktionshefte og en tilhørende cd. Heftet er delt i to dele, selve danseinstruktionerne samt et fyldigt sammenspilsmateriale til hver enkelt sang. Numrene har forskellige sværhedsgrader, men selv om der præsenteres mange og lette variationsmuligheder, er det nok tilrådeligt, at det er lidt mere øvede musikere, der kaster sig over sangene, for eksempel et 'lærerorkester' eller skolens valghold i musik. Disponerer man ikke over et danseorkester, kan musikken fra cd'en sagtens bruges. Her er alle numrene indspillet med og uden sang, hvilket også gør cd'en anvendelig i selve indøvningsfasen. Er man ikke nodekyndig, behøver det altså ikke at give betænkeligheder ved at gå om bord i sangene. Materialets målgruppe spænder vidt. Børn i alle aldre kan få glæde af disse friske sanglege.

Poul Erik Lind Larsen