Farvel til en rebelsk formand for skolelederne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Verbale ørefigner har ramt ledernes formand Anders Balle, når han fra sin stol i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse gennem flere år har argumenteret for, at lærerne som udgangspunkt bør være til stede på skolen i hele arbejdstiden. Med lockout og regeringsindgreb fik Anders Balle sin vilje på den hårde måde. Skoleledernes formand gennem de seneste seks år er en mand med modet til at gå imod det, som de fleste mener, og han er ikke bange for at prøve hurtige tanker af på vejen mod forandring.

Efter seks år som formand for Skolelederforeningen takker Anders Balle af. 27. marts vælger skolelederne en ny formand, og den nuværende næstformand, Claus Hjortdal, stiller op. Skolelederforeningen blev en realitet i 2007, da de to foreninger - den selvstændige Skolelederforeningen og Lederforeningen under DLF - fusionerede, og Anders Balle blev formand fra dag ét. Den nye forening blev en del af DLF, men lockouten i fjor gav skår i forholdet mellem lærerne og lederne, og Anders Balle meldte ud, at lederne nu vil forhandle sig ud af DLF. Den proces er stadig i gang, når han holder sin afskedsreception i Tivoli Congress Center torsdag den 27. marts klokken 15.30-17.

Powered by Labrador CMS