¡-Men jeg vil blive skuffet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

dersom undervisningsministeren ikke tager fat på indfrielse af et andet løfte fra regeringsgrundlaget, nemlig at udvikle et it-bevis til folkeskoleelever.

Det vil uvægerligt føre ministeren og hendes embedsmænd gennem mange overvejelser, og det vil vise sig, at før man kan udvikle beviset, må man ajourføre beskrivelsen af, hvad den obligatoriske it-undervisning overhovedet indeholder.

Den gældende beskrivelse: 'Edb, Undervisningsvejledning for Folkeskolen 1993/5' er i sit grundsyn stadig fornuftig, men den trænger til en gennemskrivning.

Når det er sket, og vi igen ved, hvad den obligatoriske it-undervisning går ud på, tror jeg, at ministeren vil finde det fornuftigst at knytte it-beviset sammen med folkeskolens afsluttende prøver.

Så vil hun opdage, at man på skolerne i dag bruger bunker af resurser på at afholde prøver, der i sin form ikke adskiller sig fra dem, man afholdt i 1980, bortset fra at man - nogle steder - bryder hele skolens it-struktur op for at samle tilstrækkeligt med computere i skolens gymnastiksal, så prøverne kan afholdes ved enkeltmandsborde med to meters afstand og så videre.

Det er latterligt, spild af resurser, og det forhindrer samtidig skolens øvrige elever i at bruge computerne.

Der er andre og mere hensigtsmæssige måder, man kan indrette disse prøver på. Lav det om - nu!