Underskrifter mod ny løn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

2.078 underskrifter mod ny løn satte torsdag i sidste uge yderligere pres på arbejdsgivernes og lønmodtagernes overenskomstforhandlere.

Tillidsfolk fra flere faggrupper har skrevet under på, at de ved overenskomstforhandlingerne ikke ønsker flere penge lagt ud til lokale lønforhandlinger. En del af initiativtagerne til underskriftsindsamlingen mødte torsdag op hos Kommunernes Landsforening (KL) for at aflevere underskrifterne personligt.

Ved overrækkelsen lagde en af initiativtagerne, næstformand i hovedsamarbejdsudvalget i Sønderborg, Hans Jørgen Sørensen, vægt på, at mange kommuner endnu ikke har afsluttet forhandlingerne om ny løn, og at mange ikke har brugt de midler, der var sat af til at forhandle ny løn.

KL's chefforhandler, Ole Andersen, kunne ikke være til stede ved overrækkelsen. Derfor måtte KL's forhandlingsleder på lærerområdet, Jens Tousgaard, holde takketalen.

Han lod sig ikke skræmme af modstanden mod ny løn.

'Vi har et ønske om at holde liv i ny løndannelse. Vi ønsker at tilføre den midler og dynamik', sagde han.

Senere lagde initiativtagerne vejen forbi lønmodtagernes chefforhandler Poul Winckler.

Han gjorde opmærksom på, at han gennem de første forhandlingsdage har kæmpet mod flere midler til ny løn.

'Men på et tidspunkt skal vi nå et resultat, og det kan godt være, at der er en gren af det, I ikke kan lide. I har et ansvar for at føre hele overenskomstresultatet ud i livet', appellerede Poul Winckler til de fremmødte tillidsrepræsentanter.

maria