Anne Dorthe Bussenius Kastberg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med dyb sorg, at ansatte på Sorø Borgerskole den 26. december fik meddelelsen om, at Dorthe ikke var mere. Vi vidste alle, at Dorthe var syg, men håbede, at hun ville overvinde sygdommen og vende tilbage i begyndelsen af det nye år.

Dorthe Kastberg dimitterede fra Jonstrup Seminarium i 1974 og virkede derefter som lærer på Borgerskolen, hvor hun med sin egen stille og velafbalancerede person var afholdt og respekteret af både kolleger og forældre. Dorthe var en engageret, kompetent, loyal og fagligt dygtig lærer, for hvem eleverne var centrum. Mange nuværende og tidligere elever har haft Dorthe som yndlingslærer - hun kunne altid finde positive træk hos alle og forstod som få at skabe harmoni omkring sig.

Dorthe var også meget engageret i lokalsamfundet, hvor hun sammen med sin mand involverede sig i den frivillige svømmeundervisning samt den lokale biograf, da denne stod i en lukningstruet situation.

Mindet om den aktive, seriøse, positive og livsglade 'pige' vil stå klart tilbage hos os alle.

Hun vil være savnet af mange, og vore tanker samler sig om Dorthes mand, drengene Rasmus og Mikkel samt den øvrige familie, der har måttet tage afsked med et elsket familiemedlem.

Æret være Dorthes minde.

Nuværende og tidligere kolleger

Sorø Borgerskole