Uskolet

Rapport: Utroligt dum beslutning om nationale test skyldes massivt fagligt efterslæb i ministerium

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det faglige efterslæb i Børne- og Undervisningsministeriet på grund af coronanedlukningerne svarer til flere måneders aktivt politisk arbejde og almindelig tankevirksomhed. Sådan lyder vurderingen i en ny rapport, der anbefaler at tildele det absolut højeste prioritet at skaffe ministeriets styrelser, nævn, råd, udvalg, hele embedsværk og ikke mindst ministeren selv hurtigst muligt tilbage til noget, der ligner en normal hverdag.

"Der er i den nuværende situation grund til at råbe vagt i gevær", kommenterer en observatør, som forudser, at der må afses betragtelige midler til at kompensere for de faglige huller. Det er blandt andet ministeriets krav til landets skoler om at gennemføre de nationale test på trods af de uoverskuelige aktuelle betingelser, der ses som et tegn på, hvor slemt det står til.

"Der har utvivlsomt været grund til blinkende advarselslamper tidligere", mener observatøren, "men denne sag synes endegyldigt at bekræfte, at man inde i ministeriet under de mange ugers nedlukning ganske enkelt er blevet dummere".

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.