Uskolet

Vintertid – er curlingtid!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ah, vinter! Sæson for curling. Er det virkelig så forkert? Må man ikke støtte og hjælpe? Skåne og bakke op? Må man ikke rose, når de kommer dappende med en tegning af et hus og en sol oppe i hjørnet? Gu' må man så. De skal da bare forkæles, de små puttenuttegøjsere - det er jo børn!

Giv dem, hvad de peger på, og lad dem være længe oppe og spise chips. Med holiday-dip. Giv dem plasticlegetøj og bløde puttedyr og yndlingsretter med glasur og Nutella, giv dem klamt slim i giftige farver og kæmpe våben, der larmer. Udskyd tandbørstning og lusekæmning, ryd op på deres værelse, læs deres lektier, læs Strid-bøger og syng Alberte-sange. Lad dem bage mærkelige kager alene i køkkenet og game, til de segner, køb den hundehvalp og lad dem pjække på torsdag, herregud, det er børn. Og det er februar.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS