Uskolet

Følgeforskning: Det kan tage op til 15 år for reformpolitikere at erkende, at de har begået fejl

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om der er afsat massive resurser til den såkaldte følgeforskning, er det endnu for tidligt at registrere egentlig forståelse for skolereformens følger på Christiansborg.

»Erkendelsen af ansvaret for reformens omfattende skadevirkninger er stadig ikke fuldt implementeret«, som det formuleres i den seneste evalueringsrapport.

Selv om bevægelse hele tiden har stået som en væsentlig del af aftalen, har de involverede politikere ikke flyttet sig nævneværdigt i deres indsigt i, hvad de satte i gang for fem år siden, viser rapporten.

»Man er ikke tilnærmelsesvis oppe på det nødvendige antal daglige minutters bevægelse hen imod en forståelse af situationens alvor«, forklarer en følgeforsker, som dog også henviser til, at der erfaringsmæssigt kan gå op til 15 år, før reformpolitikere har erkendt, at de har begået fejl.

»Og til den tid har de fleste fået nye ordførerposter eller et job i en interesseorganisation«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS