Skolestart, Tosprogede

De mindste quizzer 2

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Kirsten Ahlburg

85 sider, 72,50 kroner

Special-pædagogisk forlag

Bogen er beregnet til de fire- til femårige. Den indeholder over 1.000 spørgsmål. Spørgsmålene går ud på at benævne, beskrive og klassificere. En del spørgsmål er med til at styrke børnenes sproglige opmærksomhed. Børnene kan ligeledes få afprøvet deres paratviden.

Spørgsmålene er delt i overordnede emner som: dyr, naturen, sange og musik, arbejde, navne, tal og tid, farver, dansk sprog, tv, bøger, eventyr, hjemmet, børn, mad og drikke, indkøb, kroppen, sanserne, transport, ferie og sport. Eksempler på spørgsmål, der går på det sproglige: 'Hvad er rigtigt - i eller på?' 'Han sidder - bussen'. 'Hun cykler - vejen'.

Tidligere er udgivet 'De mindste quizzer 1'. Flere af emnerne går igen i den nye bog, men spørgsmålene er nye. Den vil være velegnet til børnehaver, børnehaveklasser og modtageklasser med tosprogede elever. Bogen anbefales til målgrupperne.

Tove Kettner Heiberg