Jørgen Nellemann

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, vi modtog meddelelsen om, at centerleder Jørgen Nellemann, Storebæltscentret i Nyborg, var afgået ved døden den 24. december 2002.

Jørgen døde af kræft i en alder af kun 59 år, og selvom han kæmpede en lang og brav kamp, blev han til sidst alligevel besejret i en ulige kamp.

Jørgen har været centerleder på Storebæltscentret, både siden centret i 1986 blev opført af Landsudvalget for Skoleidræt og efter Danmarks Lærerforenings overtagelse af Storebæltscentret i 1989.

Det er ikke for meget at sige, at Jørgen levede og åndede for Storebæltscentret. Jørgen var altid at finde på kursusejendommen, både tidligt om morgenen og sent om aftenen. Ikke sjældent faldt hans vej forbi længe efter fyraften for lige at sikre sig, at alt var i orden for gæsterne. Når andre glædede sig til at holde ferie, ja, så nærmest sukkede Jørgen.

Men det var ikke kun Storebæltscentret, der lå Jørgen på sinde. Det var uhyre vigtigt for ham, at både medarbejdere og gæster følte sig godt til rette, og her kom Jørgens venlige og imødekommende væsen til sin ret.

Ved siden af jobbet som centerleder var Jørgen meget aktiv i Nyborg Fugleskydningsselskab, ligesom han var bestyrelsesmedlem i Nordea i Nyborg lige til sin død.

Jørgen Nellemann efterlader sig kone, tre børn og et barnebarn.

Æret være Jørgens minde

Oskar Trieb Danmarks Lærerforening