Historie, Samfundsfag

Berlinmurens fald

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

9. november 1989

Af Pat Levy

Wall Street-krakket

29. oktober 1929

Af Alex Woolf

48 sider, 192 kroner per bog

Flachs

De to titler udgives i en serie, som kaldes 'Dage der rystede verden'. I sig selv er det en rigtig god idé at beskrive de koncentrerede og dermed ofte dynamiske og hektiske begivenheder, som udspiller sig på en enkelt dag, eller at tage udgangspunkt deri. 11. september kunne være en sådan dag, også D-dag og dagen for Hiroshima-bombens fald. Titler herom er tidligere udkommet i samme serie.

I ovennævnte titler er dagene og begivenhederne imidlertid blot blevet symboler på en udvikling, som i virkeligheden var meget mere glidende og strakte sig over flere eller mange år. Men det kan jo så også være i orden, når det blot fremgår af indholdet.

Bøgerne er samtrykte, oversat til dansk og såmænd ganske udmærkede - for de ældste og mest læsevante elever. Men hovedbegivenhederne tværes ud over en mængde dage, år, side- og parallelbegivenheder, fænomener og personer, mange ganske ukendte. Illustrationerne, og dem er der mange af, suppleres af mange tekstbokse med citater eller supplerende historier.

Desværre er der valgt et levende, men også hæsligt layout, som ikke bidrager til overskuelighed.

Så den oprindeligt gode ide drukner i en mængde uoverskuelige detaljer og kuriositeter, hvori de fleste af vore elever vil miste overblikket og pointen og både fare vild og løbe sur i bøgernes vildnis af information.

De vil dog kunne benyttes supplerende og meget kritisk til at hente udvalgte og relevante aspekter og detaljer i forløb om deres emner.

Hans Erik Berthelsen