Håndarbejde

Papir - forme, folde, flette

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Vibeke Schaarup

72 sider, 228 kroner

Olivia

For den, der gerne vil have inspiration til at anvende det papir, man selv har støbt, er der rigtig mange fine ideer i bogen. Mest spændende er nok afsnittet 'Støbning af krukker og fade'. De forskellige skåle, der her er vist og forklaret om, er yderst charmerende.

Foruden det støbte papir bruges avispapir, silkepapir, tapet, tagpap og akvarelpapir. Desuden anvendes mange forskellige objekter til at lave effekter med lige fra indmaden i ledninger til ægte perler.

Af bogens mange ideforslag skal næves flettede kurve, bogomslag, konvolutter, kort, små billeder og æsker. Alle forslag er vist på fine helsidesfotos. Men teksten er mange steder mere fortællende end vejledende og mangler stor set arbejdstegninger. De få, der er, er lidt upraktisk anbragt bagest i bogen, og ikke alle svarer til det, der beskrives i teksten.

Helt galt bliver det, når forfatteren forvilder sig ind i matematiske udtryk. De fleste er forkerte, og i den her sammenhæng kunne de bedre have været undladt.

Det gælder også for de to sider, der er om papirstøbning. Heldigvis henvises der bagest i bogen til bøger om papirfremstilling.

Hanne Gustafsson