Håndarbejde

Vild med patchwork

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Kaffe Fassett

160 sider, 299 kroner

Høst & Søn

En bog til stor inspiration for såvel lærer som elev.

Dette er den anden bog om patchwork fra Kaffe Fassetts hånd, og den er væsensforskellig fra den første. Nok er det de velkendte geometriske figurer, der anvendes til opbygning af stoffladen, men sammensætning af såvel figurer som stoffer har fået en legende lethed og samtidig den pragt, som er så utrolig flot. Ofte skinner det igennem, at det er maleren, der har lavet designet. Øjet fanges af overraskelser, måske i form af en speciel farve, der er anbragt et eller flere steder i quilten. Det kan også være de enkelte blokke, der er anbragt effektfuldt, så øjet følger en vej gennem quilten.

24 projekter er vist i flotte interiørfotos. Projekterne strækker sig fra tæpper, vægtæpper, duge til puder. Foruden en meget personlig beskrivelse af det enkelte projekts tilblivelse er der bag i bogen en grundig udførelsesvejledning med opsætningsforklaring i ord og tydelig farvelagt stregtegning samt god monteringsvejledning.

Bogen sluttes med et afsnit 'Sådan laver man patchwork' med skære- og sytekniske fif. Derefter følger de anvendte skabeloner og til sidst adresser i England og Danmark, hvor man kan købe stoffer designet af Kaffe Fassett.

Hanne Gustafsson