Håndarbejde

Leg med patchwork

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Bente Birk

84 sider, 198 kroner

Klematis

Bogen kan give god inspiration til kreativitet i form af overraskende og fornyende fremstilling af patchwork.

Forfatteren arbejder med en teknik, hun har lært i USA under navnet Mosaic Crazy. Et antal kvadratiske eller rektangulære stoffer lægges oven på hinanden, skæres igennem, byttes rundt og sys sammen, hvorefter processen kan gentages, til man har den blok, man vil arbejde videre med. Herligt og kreativt, hvis man herfra arbejder selvstændigt videre og nøjes med at lade sig inspirere af bogens mange ideer.

Bogens mange modeller er vist på flotte interiørfotos. Modellerne strækker sig lige fra små konvoluttasker over kaffevarmere til jakker og juletræstæpper. Op mod 40 forskellige modelforslag er vist, og de er af meget forskellig kvalitet med hensyn til både stoftykkelser og sammensætninger. Billederne vil være velegnede til diskussion om ro og æstetik kontra forvirring og disharmoni.

Når man når til montering af patchworkarbejdet, er der god hjælp at hente i et afsnit om 'Montering og afsluttende kant'.

Hanne Gustafsson