Håndarbejde

Bamser du selv kan sy

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Anne Hammersholt Meyer

71 sider, 198 kroner

Klematis

Bogen vil i folkeskolehenseende kunne anvendes i forbindelse med temaarbejde, hvor ældre klassetrin indgår i samarbejde med yngre. I den obligatoriske håndarbejdsundervisning er dens sværhedsgrad for høj. Ideen med fremstilling af bamser kunne måske bruges på en dag, hvor børn, forældre og bedsteforældre arbejder sammen.

Selve bogen er bygget op omkring fremstilling af seks forskellige bamsetyper inklusive en pandabjørn med unge. Bamserne er vist på charmerende interiørfotos. Til alle typer findes bagest i bogen mønstre i hel størrelse samt mønstre til tøj til to af bamserne.

Materialer til fremstilling af bamserne er grundigt beskrevet, og selve fremstillingen af dem er grundigt forklaret i ord og farvelagte tegninger. Det er forbilledligt klart og lige til at gå til, men består af virkelig mange processer. Hver bamse består af mindst otte og højst tyve forskellige mønsterdele, så der er meget at holde styr på og få sat rigtigt sammen.

Hanne Gustafsson