Geografi, Samfundsfag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Brasilien

Af Brian Dicks

Kenya

Af Rob Bowden

Japan

Af Robert Case

Serien: Lande i verden

62 sider, 192 kroner per bog

Flachs

Flachs har i de seneste år sendt adskillige serier af landebøger på markedet. Som de øvrige er 'Lande i verden' oversat fra engelsk, men serien her adskiller sig ved at være lidt mindre i formatet, mere tekstmættet og mindre baseret på store farvestrålende fotografier og smarte diagrammer.

De enkelte bøger belyser de emner, man kan forvente, såsom landskab og klima, befolkningsforhold, resurser, erhverv, byudvikling og fremtidsperspektiver. Sammenlignet med nogle af samme forlags andre serier er denne her betydeligt mindre skematisk i stofvalget. Man har i langt højere grad vurderet, hvad der er værdifuldt at skrive om hvert enkelt land. Det kræver et vist samfundsfagligt vidensniveau at læse disse bøger, der hverken indeholder opgaver eller krav om stillingtagen til dette eller hint. Både større elever og voksne kan blive kloge af at læse disse flotte og velskrevne bøger, der absolut bør være at finde på biblioteket.

Finn Sørensen