Erik Lindgaard Hansen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag den 10. december 2002 kom meddelelsen om Erik Lindgaard Hansens, Dalumskolen i Odense, pludselige død som et chok for alle. Erik blev kun 57 år.

Erik havde i 28 år undervist på Dalumskolen. Som nybagt lærer i fag, som ikke lige lå til hans linjefag, men som han sagde: Man kan lære af alt.

Hurtigt blev han sporet ind på de fag, som han interesserede sig for, matematik og fysik/kemi.

Senere kom computeren som en mulighed i undervisningen, og denne mulighed var Erik hurtig til at forstå betydningen af. Han var på forkant med udviklingen og pressede på for at få elever og skolens personale gjort bekendt og fortrolig med de teknologiske og praktiske muligheder, der ligger i computerverdenen. Hvordan vi skal klare os uden Eriks enorme viden, bliver en svær opgave. Erik var en vifte af viden. Ikke at han pralede, men man kunne være sikker på, at han i samtaler og diskussioner kunne bringe ting frem, som vi andre ikke vidste. Vi mangler Eriks pibepung i rygelokalet. For når folk behøvede hans hjælp og ledte efter ham, kunne vi altid se, om Erik var på skolen. Vi så efter hans pibepung.

Nu er den der ikke mere, og vi vil savne Erik.

Det største savn føles dog af hans familie

Dalumskolen

Odense