Ellen Knudsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores forhenværende viceinspektør gennem 22 år, Ellen Knudsen, døde den 20. november.

Ellen kom fra en stærk skolefamilie fra det sønderjyske med de tre søskende Holger, Arne og 'Søster' som hendes stolte forbilleder. Fra Aftenseminariet startede lærergerningen på Vognmandsmarkens Skole, og i 1970 blev hun viceinspektør på Øster Farimagsgades Skole.

Ellen var en dygtig leder, der kunne administrationen og ville pædagogikken.

I seks år nød jeg godt af hendes store viden og erfaring, det var år, hvor skolen blomstrede med fantastiske lærerkræfter, der trygt kunne kaste sig ud i udviklingsårene op til 93-loven forvisset om, at Ellen havde styr på det formelle. Eleverne skulle opleve demokrati, og forældrenes ret til at blande sig i skolens udvikling skulle tages alvorligt.

Ellens otium varede otte år, i hvilke hun aktivt kastede sig ud i slægtsforskning, studier på folkeuniversitetet og kørsel i sin lille bil, som bragte hende til sommerhuset i Veddinge og til familie og venner i Jylland.

Æret være hendes minde.

Axel Bech

Øster Farimagsgades Skole, København