Århus skal helt i top

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Om fire år skal Århus have intet mindre end Danmarks bedste folkeskole. Både fagligheden og rummeligheden skal være i top, og skolerne skal have bedre undervisningsmaterialer, flere undervisningstimer og en styrket undervisningsdifferentiering.

Det erklærede Louise Gade, byens nye Venstre-borgmester, i sin nytårstale på det nu konkursramte TvDanmark Østjylland.

'Jeg tog folkeskolen med i talen, fordi det er vigtigt for mig at sende et signal om, at jeg prioriterer den højt. Vi skal have udarbejdet en strategi for, hvordan vi over de næste fire år styrker områder som læsning, de fysiske rammer og undervisningsdifferentiering', siger Louise Gade.

Hun er klar over, at det kan komme til at koste penge, og dem er hun villig til at ofre. Men det vil afhænge af budgetforhandlingerne, tilføjer hun.

Karaktererne kommer til at spille en rolle, når Louise Gade vil vurdere, om kommunen har nået sit mål. Men det vil også afhænge af, hvordan elever, forældre og medarbejdere oplever skolen.

'Vi kan også bruge skoleplanerne, hvor vi kan følge med i, hvordan det går med at udvikle undervisningsdifferentieringen', siger Louise Gade, der mener, at folkeskolen i Århus har et godt udgangspunkt for at nå målet.

'Jeg har ikke nogle statistikker at holde mig til, men det er mit indtryk, at vi ligger pænt placeret i dag. Men vi må videre'.