Anbefalinger til tysk

Anbefalinger til din tyskundervisning fra lærer på Skovvangskolen i Aarhus og faglig rådgiver for tysknetværket på folkeskolen.dk Bjarne Czeloth.

Publiceret

Podcast
Hør tyske elever interviewe voksne

YouWiPod er en hjemmeside, der står for Jugend, Wirtschaft og Podcast. Hjemmesiden er et projekt, hvor tyske skoleelever har arbejdet med uddannelsesvalg og interviewet ansatte i forskellige brancher.

Hver episode varer tre til fem minutter, og de er velegnede til tyskundervisningen i de ældre klasser. Man kan arbejde med enkelte episoder eller lade sine elever gå på opdagelse på hele siden. YouWiPod har både en fin søgefunktion og en udførlig liste over tyske jobbetegnelser.

youwipod.de/

Video
Musik med 80’er-vibes og simpel tekst

Perels tekster er minimalistiske nok til, at danske elever kan arbejde med dem, siger Bjarne Czeloth.

Musikeren Perel er nok ikke den mest kendte tyske kunster. Men hun er et fint alternativ til den musik, man normalt lytter til i tyskundervisningen i folkeskolen.

Hendes sang ”Alles” har et lydbillede med klare referencer til 80’erne, og teksten er så minimalistisk, at eleverne fint kan arbejde med den i undervisningen.

Lyt til sangen: youtube/JcBiORcc1YI

Sangtekst: lyrhub.com/en/track/Perel/Alles-Radio-Edit

Hjemmeside
Lad eleverne quizze om Tyskland

På fragespiel.com kan man finde et hav af forskellige quizzer. I tyskundervisningen er det oplagt at arbejde med quizzen om Tyskland. Spørgsmålene er ikke nødvendigvis nemme. Derfor kan man som lærer med fordel stilladsere ordforrådsarbejdet, inden man gennemfører en quiz. Man kan også lade eleverne arbejde i grupper og tillade, at de bruger internettet.

fragespiel.com/quizfragen/deutschland