Anmeldelse

Wonderkids

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Wonderkids" er et lækkert gennemarbejdet og -illustreret materiale til brug ved engelskundervisningen i 5. klasse. De fem emner, der tages under behandling, er superhelte, vidunderbørn, universet, forskellige slags kommunikation og Thanksgiving. Emnerne spænder vidt og appellerer utvivlsomt til børn på dette alderstrin.

Hvert afsnit er bygget ensartet op, så man starter med en fastsættelse af elevens mål for kapitlet. Dernæst varmes eleven op med de vigtige ord, der hører til ordforrådet. Så følger pågældende emnes hovedhistorie, hvorefter eleverne kan vælge mellem tre til seks underemner, der på hver sin måde behandler varianter af det overordnede tema. Hvert kapitel afsluttes med en language lounge, hvor eleverne på forskelligartet måde kan arbejde med adjektiver, navneord og verber.

Elevbogens mangfoldige tekster, medfølgende cd og eksempler på gode arbejdsopgaver suppleres fint af workfolio, der, som navnet antyder, er en god blanding af arbejdsbog og portfolio. Hver side kan let rives ud og gemmes, så eleven og læreren kontinuerligt kan følge diverse fremskridt.

Den tilhørende lærervejledning fortæller detaljeret, hvilke læringsprincipper og -strategier der ligger til grund for materialet. Desuden indeholder vejledningen vidtgående eksempler på fine arbejdsopgaver og ekstraark.

Materialet er alt i alt meget alsidigt og varieret. Da eleverne ifølge "Fælles Mål" skal arbejde med omskrivninger, er det godt, at der i grundbogen findes to former for ordlister. En almindelig alfabetisk ordliste og en anden type ordliste, hvor man i et tredelt skema først får det engelske ord, dernæst en engelsk ordforklaring og til sidst den danske oversættelse.

Som rosinen i pølseenden kan man på www.engelskunivers.dk finde gode link til hvert kapitel samt spil og ekstraopgaver til adspredelse og fornøjelse.

Powered by Labrador CMS