Anmeldelse

Dansk-Engelsk ordbog over præpositioner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne håndbog fokuserer, som navnet antyder, på et meget forsømt område inden for engelskundervisningen. Egentlig er ordbogen udgivet af Handelshøjskolens Forlag til brug ved oversættelse fra dansk til engelsk, men den kan bestemt også gøre god fyldest på ethvert lærerbibliotek.

Hvilken engelsklærer kan sige sig fri for en gang imellem at "kludre" med præpositionerne, specielt der, hvor det er stærkt afvigende fra dansk. Netop disse tilfælde afslører danismer, der får sproget til at lyde uengelsk. Hvem vil så ikke gerne have en ordbog ved hånden, der straks kan afsløre tvivlstilfælde. Ganske vist kan man søge disse oplysninger på de internetbaserede ordbøger som for eksempel http://dictionary.cambridge.org/, men det er ulig lettere, hvis man hurtigt kan slå dem op i denne håndbog.

Hvis vi som lærere har visse problemer med præpositioner, har elever det selvfølgelig i endnu højere grad. Jeg har i hvert fald mange gange rettet stile, hvor præpositionerne er helt hen i skoven. Her vil jeg for eftertiden benytte mig af dette fantastiske hjælpemiddel. Nu siger du måske, at eleverne har mere graverende fejl, som du er nødt til at tage dig af. Det er sikkert også rigtigt, men hvorfor ikke stræbe efter det bedste, når du nu har muligheden.