Anmeldelse

I know what you did last summer / The perfect date

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ud over de sædvanlige forståelsesspørgsmål til de enkelte kapitler er der gode spørgsmål til debat om temaet i bøgerne og oplæg til skriftlige øvelser. Flere øvelser kan findes på www.easyreader.dk

Der er god glossering, og de sort-hvide illustrationer støtter forståelsen.

Temaer som skyld, moral, venskab og fremtid er altid vedkommende for elever i 8.-10. klasse.

Bøgerne er yderst velegnede til almindelig frilæsning, men absolut også egnede til gruppe- eller klasselæsning.

I "The perfect date" er Sharon og Brady ude at kælke på en farlig bakke, da Sharon rammer et træ og dræbes. Brady husker senere kun hendes skamferede ansigt. Brady kommer videre og møder andre piger. Vennen Jon og pigen med det arrede ansigt prøver at hjælpe. Jon dræbes, Brady er i livsfare, og der sker underlige ting med Jons tidligere og nuværende veninde. Kan veninden med det arrede ansigt få sit udseende tilbage, og hvem er hun?

I "I know what you did last summer" konfronteres fire unge amerikanere på forskellig måde med, hvad der skete et år tidligere. På vej hjem fra en fest påkører de en mørklagt cyklist, en lille dreng, der dør. De fire forlader ulykkesstedet, men sørger for, at der kommer hjælp. De indgår en pagt om ikke at afsløre noget. I det efterfølgende år søger de alle at tage afstand fra ulykken, men fortiden indhenter dem i form af den dræbtes halvbroder, der med fatale følger for nogle ønsker at gøre et regnskab op.