Pit Stop 7

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Pit Stop 7" er et strålende nyt, velillustreret engelskmateriale til brug i 7. klasse. Systemet består af en interessant emnebaseret grundbog, en relevant lærervejledning, en bog med kopiark, tre lærer-cd'er og sidst, men ikke mindst, en rigtig spændende opgavebog.

Emnerne i grundbogen dækker alt lige fra farlige dyr, Storbritanniens tidligere kolonier og Mississippifloden til klassiske forbrydelser og tekster om nytår. De to områder, som muligvis vil tiltrække eleverne mest, er Girlz og Ladz, der henvender sig til den narcissistiske side hos teenagebørn. Men jeg tror også, at de vil kunne lide at læse og lytte til sange af ABBA, Chuck Berry, Johnny Cash, Ike og Tina Turner samt Avril Lavigne.

Materialet er tilsyneladende blevet valgt ud fra det kriterium, at der skal være en bred vifte af genrer og læringsstile. Det er til fulde lykkedes for lærebogsforfatterne, som har udvalgt mange gode og spændende tekster.

Opgavebogen er næsten uundværlig med sine mange varierede eksempler på relevante skriftlige og mundtlige arbejdsopgaver. Der er ligeledes gjort meget for at appellere til aldersklassen med krydsordsopgaver og forskellige interessante ideer til, hvordan teksterne kan gribes an. Denne del af materialet indeholder yderligere et grammatisk afsnit, som ud over navneord og verber inddrager adjektiver og adverbier.

Materialet fuldendes af lærervejledningen, der giver en indgående beskrivelse af systemets bagvedliggende didaktik. Desuden mener jeg, at man bør anskaffe sig de tre lærer-cd'er, hvor man blandt andet kan høre ovennævnte sangere indspillet.

Hvis man så efter denne overflod stadig mangler ekstraopgaver, kan man lade eleverne gå ind på www.engelskunivers.dk, hvor man blandt meget andet kan finde diverse lytteøvelser indspillet som MP3-filer.

Powered by Labrador CMS