Anmeldelse

Speaking and Writing Posters

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle, der bruger "Wings"-serien i deres daglige engelskundervisning i 3. og 4. klasse, kan have stor fornøjelse af at benytte det nyligt udkomne supplerende materiale. Det kan man nu også, selv om man ikke har dette system. Materialet består af seks dobbeltsidede plakater, der kan anvendes som inspiration til mundtlige og skriftlige aktiviteter.

Nogle få lærere mener, at man ikke skal lægge så megen vægt på det skriftlige aspekt i begynderundervisningen. Her tager de selvfølgelig fejl, da Fælles Mål foreskriver, at eleverne skal kunne "skrive enkle ord, udtryk og sætninger inden for nære og genkendelige emner som familie og interesser". Hvis man mangler inspiration til skriftlige og mundtlige aktiviteter, er disse plakater en god mulighed for at få gang i eleverne. Der er et væld af flotte detaljer på disse posters, som omhandler alt fra dyr til eventyr.

Materialet er bygget progressivt op, så kravene til eleverne bliver gradvist større, hvilket jeg synes er en rigtig god ide. Det er også rart, at man kan skrive direkte på plakaterne med whiteboard markere, når man vil have eleverne til at udpege detaljerne i billederne. Før eleverne på egen hånd skal i gang med det skriftlige arbejde, må læreren selvfølgelig sikre sig, at nye ord bliver indøvet, og gamle ord bliver repeteret. Sidst, men ikke mindst, kan læreren få uvurderlig inspiration til arbejdet hos www.alinea.dk, hvor tilhørende lærervejledning med kopiark kan downloades gratis.