Anmeldelse

A Piece of Cake

A Piece of Cake

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 2008 udgav Alinea "A Piece of Cake - Training for the written exam". Nu kommer så forlagets bud på et materiale til den mundtlige prøve i engelsk ved folkeskolens afgangsprøve. "Prøveoplæg til den mundtlige prøve" består af 62 prøvespørgsmål til den mundtlige prøve i engelsk samt tekstopgivelser og ideer til supplerende tekster, film og netsider.

Fakta:

Titel: A Piece of Cake

Forfatter: Charlotte Nielsine Bøcher

Pris: 1062,50 kroner

Sider: 108 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Prøvespørgsmålene er delt ind i ni temaer, der passer fint til de emner, dette system behandler i 9. klasse og et enkelt emne i 8. klasse (environment). Temaerne er love, colonization, war, healthy lifestyle, white/non-white South Africa, problems in Ireland, New York, growing up and environment.

På Materialehylden.dk kan man downloade prøvespørgsmålene og redigere såvel spørgsmål som tekstopgivelser. Materialet er skræddersyet til systemet "A Piece of Cake", men da emnerne generelt er relevante for målgruppen, kan andre også lade sig inspirere. Hvis man anskaffer sig materialet, har man som sagt adgang til at redigere i de enkelte dele, så det passer til egne behov og de elever, man har med at gøre.

Materialet giver anvisninger på, hvordan man som lærer og elev i løbet af året kan arbejde sig frem mod den mundtlige prøve. Hvis det er første gang, man skal føre en klasse op til prøven, er der god hjælp at hente med hensyn til afvikling af selve prøven, lige fra kontakten med censor til karaktergivningen.

Materialet har den fordel, at man har det hele samlet et sted, hvilket gør det meget mere overskueligt at have en afgangsklasse i faget.