Byrådsmedlemmer vil lukke endnu flere skoler

Næsten halvdelen af landets kommunalbestyrelsesmedlemmer er indstillet på at lukke endnu flere end de 126 skoler, der allerede nu er lukningstruede.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det viser en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget. 43,5 procent af de 989 kommunalbestyrelsesmedlemmer, der svarede på henvendelsen, ønsker således at lukke flere end de planlagte 126 skoler. Specielt i kommuner som Høje Taastrup, Esbjerg, Dragør, Svendborg, Frederikshavn og Haderslev er kommunalbestyrelsesmedlemmerne ivrige efter at lukke skoler.

KL vil også lukke skoler

Jane Findahl (SF), der er formand for Børne- og Kulturudvalget i KL og byrådsmedlem i Fredericia er ikke overrasket over kollegernes holdning. Selv er hun også positivt stemt over for lukning af skoler.

Eleverne i de ældste klasser har bedre muligheder for at vælge fag på store skoler, siger Jane Findahl til Berlingske Tidende. Desuden underviser flere lærere i deres linjefag på store skoler, tilføjer hun.

Ingen undersøgelser viser entydigt, at der er en sammenhæng mellem elevresultater og skolestørrelse. Alligevel anbefaler Skolens Rejsehold, at man lægger mindre skoler sammen til større enheder.

"I forhold til fremtidens skole bliver det nødvendigt med større skoler. For at kunne løfte eleverne med et helt klassetrin skal vi have lærerteams, der er store nok til, at vi kan tage lærere ud til efteruddannelse", siger han til avisen.