Håndsoprækningen kom til kort, da man skulle stemme om en vedtægtsændring på kongressen onsdag eftermiddag. Heldigvis krævede en delegeret omtælling, og så blev resultatet et andet.

Lille kongresdrama: Omtælling forhindrede vedtægtsændring

Det så ud til, at de lokale lærerforeninger fremover skulle have lov til selv at vælge, om deres valgperiode skal være to- eller fireårig, men en delegeret forlangte omvalg - og så blev forslaget forkastet.

Publiceret Senest opdateret

Kredsene i Danmarks Lærerforening er meget forskellige og har meget forskellige vilkår for arbejdet. Nogle kredse er store, andre mindre og nogle er spredt over flere kommuner med flere forvaltninger som samarbejdspartnere.

Det var tankegangen bag Jeppe Dehli fra Gentofte Kommunelærerforenings forslag om at lade det være op til DLF’s lokale lærerkredse at fastlægge, om deres kredsstyrelse skal vælges for to eller fire år.

Debatten var forholdsvis kort, hvor blandt andet repræsentanter fra Lærerstuderendes Landskreds argumenterede for, at lange valgperioder vil gøre det sværere at få en fod indenfor i lokaldemokratiet.

Da forslaget indebar en vedtægtsændring, krævede det to tredjedels flertal for at blive vedtaget.

Da man forsøgte at finde et resultat ved håndsoprækning, mente ordstyreren i første omgang, at det blev vedtaget.

Men en delegeret krævede en omtælling, som efter lidt tekniske udfordringer viste, at kun 186 af de lige knap 300 delegerede havde stemt for.

Dermed endte forslaget med at blive forkastet.