Anmeldelse

Eventyrlig læsning 11

Eventyrlig læsning 11 / Eventyrlige sange

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er noget at tale om i dette materiale i serien "Eventyrlig læsning/Eventyrlige sange". Eventyret "Stenen fra De sorte Bjerge" lægger op til samtale om store emner, som for eksempel hvordan mobning, had, etnisk udrensning og krige opstår, men også hvordan kærligheden overvinder alt.

Fakta:

Titel: Eventyrlig læsning 11

Forfatter: Eva Chortsen

Pris: 120 kroner

Sider: 67 sider

Serie: Eventyrlig læsning

Type: Bog

Forlag: Dansk Sang

Titel: Eventyrlige sange

Forfatter: Eva Chortsen, Johanne Chortsen Korsgaard

Sider: 32 sider

Serie: Eventyrlige sange

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

De to troldearter, som bogen handler om - de små og de store trolde - lever fredeligt i skoven under den gode konge, men da han dør, udrenser den nye leder og hans hjælpere de små trolde fra skoven, og begge grupper lever derefter uden kendskab til hinanden og med den frygt, som fastlåste holdninger og ukendskab giver. Heldigvis møder en lille troldepige en stor troldedreng. De forelsker sig, og sammen løser de op for situationen efter forskellige prøvelser.

Letlæsningsbogen er i et lille handy format med stift bind. Skriften er stor, og det gør sammen med de mange små illustrationer bogen til en læseoplevelse for målgruppen, eleverne i 3.-4. klasse. Sanghæftet indeholder 11 sange med tekster, noder og becifringer samt en cd.

I hæftet gives tips til brug af materialet, som kan anvendes til tværfagligt arbejde i dansk og musik, opførelse af  eventyret som musical og andet. Sangene er smukke og fortællende med gode becifringer, og eleverne vil givetvis synes om dem - måske skal de høres nogle gange, før de går ind; men de er ikke nemme at synge, så jeg tror mest på at lade eleverne læse teksten og lytte til musikken, dramatisere teksten og lade cd være lydbilledet. Indspilningen på cd'en er lækker kammerjazzet med klaver, sang.