Anmeldelse

Martin i Ghana

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsmaterialet "Martin i Ghana" følger Martin Keller fra børneprogrammet "Martin & Ketil" på en rejse til Ghana.

Fakta:

Titel: Martin i Ghana

Forfatter: Martin Keller, Anne Mette Friis

Type: Diverse

Forlag: TV2 ZuluUnicef

Materialet beskriver børnenes hverdag i Ghana på en meget levende og inspirerende måde, således at danske elever gennem indlevelse kan forstå en verden, hvor børn lever på helt andre måder og under helt andre forhold.

Unicef tager udgangspunkt i begreberne information, refleksion og reaktion i dette materiale, og det er helt sikkert, at disse tre områder sættes i gang hos eleverne, når undervisningsmaterialet bruges.

Hele materialet består af en dvd fra Martin Kellers rejse i Ghana, en læsebog og en lærervejledning. Materialet er rettet mod indskolingen, og i 2. klasse vil de fleste elever kunne læse den medfølgende læsebog om Ghana.

Udsendelserne på dvd er fra TV2 Zulu, der har sendt "Martin i Ghana" tidligere. Lærervejledningen består af to dele. En del, der er lærerens højtlæsningsbog, og en del, der er en vejledning til, hvordan man kan arbejde med emnet Ghana i undervisningen.

Materialets tre dele er af høj kvalitet. Dvd'en er velproduceret og med tydeligt fagligt indhold. Elevernes læsebog har god sammenhæng mellem tekst og en lang række meget flotte fotografier. Hver side har også en lille interaktiv boks, der kræver, at eleven tager stilling. Lærervejledningen giver overblik og inspiration til at tilrettelægge undervisningen.

Materialet bliver især nærværende af Martin Kellers meget direkte og personlige tilgang til området. I både dvd og tekst lader man sig rive med af et tydeligt engagement, og man får bestemt lyst til at vide, hvordan børn lever deres hverdag i Ghana. Selvom man går i 6. klasse, kan materialet sagtens bruges, eksempelvis som inspiration til at skrive projektopgave om Ghana.

Anbefales til geografilæreren, dansklæreren og skolens bibliotek.