Et æbletræ er den fysiske manifestation af den årlige udeskolepris, som i år går til Mads Bølling, der er leder af fokusområdet Børns sundhed, trivsel og læring ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Frederiksberg Hospital og adjunkt på professionshøjskolen Via.

Pris for udeskoleforskning

Publiceret

I en årrække  har Mads Bølling forsket i, hvordan samspillet mellem skolers fysiske miljøer og pædagogisk praksis kan være med til at styrke børn sundhed, trivsel og læring. Blandt andet har han deltaget i store udeskoleforskningsprojekter finansieret af Novo Nordisk Fonden og Trygfonden. Og for nylig blev han hædret med Udeskoleprisen. 

"Årets prismodtager har stået forrest i meget af den forskning, der sætter empiri på, og legitimere den udeskolepraksis, vi har set virke i mange år. Prismodtagerens arbejde sætter tal på det utællelige, og øger forskningshøjden og bredden. Samtidig er årets prismodtager utrættelig i sit arbejde med at etablere netværk, ikke alene blandt praktikere, men også internationale forskningsnetværk, fx et internationalt netværk for ph.d.-studerende med interesserer for udeskolefeltet. Det er af helt afgørende betydning for Danmarks position indenfor både forskning og praksis, at vi udvikler og deler viden. Det er ikke noget, der kommer af sig selv. Uden årets prismodtagers samlende kræfter ville Udeskolefeltet stadigt være sporadisk og spredt", siger formand for Udeskolenet Karen Barfod.

Udeskolenet på Facebook