Teknologiforståelse

Frontløbere på teknologiforståelse vinder ny pris

Publiceret

For første gang nogensinde er prisen for årets digitale samfunds-impact blevet uddelt. Vinderne er direktør ved It-vest Michael E. Caspersen og professor Ole Sejer Iversen.

De vinder for deres arbejde for at få integreret teknologiforståelse i folkeskolen og resten af uddannelsessystemet, lyder begrundelsen.

”Jeg er beæret over prisen og vil gerne dedikere den til alle de ildsjæle, lærere, forskere, ledere og interesseorganisationer, som har kæmpet for at give danske børn og unge digitale kompetencer i grundskolen og ungdomsuddannelser", lyder det fra den ene prisvinder Ole Sejer Iversen. 

"Teknologiforståelse handler ikke bare om at uddanne til et fremtidigt arbejdsmarked. Det handler også om at danne og uddanne vores børn til at kunne deltage aktivt i udviklingen af vores samfund og stå vagt om vores basale værdier om åndsfrihed, ligeværd og demokrati. Det kræver digital teknologiforståelse”, tilføjer han.

Prisen blev uddelt på konferencen Danmarks Digitale Kompetencer 2023, der blev afholdt i Industriens Hus d. 6. december. Den blev overrakt af André Rogaczewski, adm. direktør i Netcompany og formand for dommerpanelet. 

via.ritzau.dk.dk: Frontløbere på teknologiforståelse i uddannelsessystemet vinder prisen for årets digitale samfunds-impact