Skoler får mere frihed til at beskytte børn mod en voldelig forælder ved skoleskift

Det skal være muligt at undlade at informere en voldelig forælder, hvis det vurderes, at barnet af hensyn til sin egen eller forælderens sikkerhed bør skifte skole, lyder det i en netop præsenteret handleplan mod partnervold.

Publiceret

Ligestillingsminister Marie Bjerre (V) har præsenteret en handleplan mod partnervold og partnerdrab.

Ét af initiativerne er, at skoler ikke længere skal være forpligtiget til at orientere begge forældremyndighedsindehavere om et skoleskift, hvis et barn med ophold på krisecenter skifter skole på grund af en voldelig forælder.

Ifølge handleplanen vil det kræve, at der skal ændres i folkeskolelovens regler, og det vil regeringen sammen med partierne i forligskredsen nu arbejde for.

Handleplanen kommer i kølvandet på, at SF sidste år fik stemt et beslutningsforslag igennem, der forpligtede regeringen på at lave en handleplan mod partnervold og partnerdrab.

”Det kræver enormt stort mod at flygte fra en voldelig partner. Derfor dur det heller ikke, at man ikke kan sende barnet i en ny skole uden at skulle se sig over skulderen for, om en voldelig partner nu finder frem til en”, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt i en pressemeddelelse.

”Vi ved, at der forud for partnerdrab ofte går forskellige former for partnervold. Derfor er det alt for farligt, at et skoleskift for barnet kan være en forhindring for, at en kvinde forlader en voldelig mand, og kan oplyse faren om, hvor han kan finde mor og barn på flugt”, siger hun videre.