Anmeldelse

Power Pause

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tag en Power Pause, få ilt til hjernen, brug kroppen.

Denne lille bog handler om at bringe fysisk aktivitet ind i klasselokalet. En aktiv pause midt i timen fra den almindelige stillesiddende undervisning bliver til en Power Pause.

Bogen indeholder ti sådanne små pauseprogrammer. Elevernes udækkede behov for at bevæge sig medfører ofte kropslig uro og manglende koncentration. Derfor er konceptet en fin måde at få bevægelse og en aktiv krop med ind i skolen på. Hermed bliver det også naturligt at bruge kroppen og bevæge sig i sammenhænge, der ligger uden for idrætstimerne.

Hver Power Pause består af fem eller seks øvelser, der er fint beskrevet med tekst og illustration. Otte af programmerne er enkeltøvelser, og to af programmerne er makkerøvelser. Materialet er nemt at anvende, øvelserne er enkle og lige til at gå til, og det hele tager kun tre til fem minutter.

Materialet har mange anvendelsesmuligheder, det er anvendeligt både i skolen, i skolefritidsordningen og i institutioner. Materialet kan bruges i færdig form, men kan også være inspirationskilde til selv at sammensætte nye Power Pauser. Materialet er med fuld kopieringsret.

Det kan anbefales at bruge materialet til at sætte mere fokus på krop og bevægelse.