Anmeldelse

Dyrene er dine venner

Pas godt på dem

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dyrene er dine venner. Pas godt på dem. Dette budskab udsendes til alle 3.-klasser i form af denne lille bog, som er udgivet med støtte fra regeringens dyrevelfærdspulje.

Bag bogen står organisationen "Dyrefondet", som i sin pressemeddelelse om bogen blandt andet skriver, at "formålet er at bibringe de kommende generationer en større forståelse for dyr og deres livsbetingelser i menneskets varetægt".

Bogen indleder med et lille afsnit om menneskers ansvar for at behandle dyrene godt, og der gives et forslag til, hvordan dyrerettigheder kunne formuleres. Derefter er der kapitler om nogle almindelige kæledyr, hund, kat, kanin, marsvin og fisk, om dyr i naturen, hare, pindsvin, ræv og rådyr (hvorfor er der ikke noget billede af rådyret?), og til sidst om gårdens dyr, ko, gris, får og høns. Kæledyrene får mest plads, og ved hvert dyr fortæller et barn om sit eget kæledyr. Til hvert kapitel er der tjek-spørgsmål, men der er også opgaver, hvor eleverne skal tegne for eksempel et marsvin, et kaninbo eller et akvarium.

Sidst i bogen er der en lille test, som eleverne kan besvare og sende ind. Dyrefondet kvitterer så med et diplom til hver elev.

Ingen kan jo være uenig i budskabet om, at vi skal behandle dyrene ordentligt. Nu er der i hvert fald mulighed for at inddrage emnet dyrevelfærd allerede i indskolingen. Sproget passer fint til målgruppen, og specielt pigerne vil sikkert elske bogen.

Jeg får dog en lidt klistret pussenussefornemmelse af at læse bogen og ville derfor helt sikkert supplere med nogle fagbøger, hvis jeg skulle arbejde med emnet.