Anmeldelse

Biologisystemet Bios C

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Bios" er Gyldendals nyeste serie af biologibøger, der med denne udgivelse nu er komplet og dækker et helt forløb fra 7.-9. klasse. Områderne, der behandles i denne bog, spænder vidt fra kulturlandskaber til dyrevelfærd og muskler og doping med mere. Sidstnævnte må især siges at være ganske aktuelt og gå rent ind hos de fleste. Som i de foregående bøger er teksten ganske velskrevet, og man kommer rigtig godt rundt om de enkelte områder. Billedmaterialet består for størstedelen af fotos, der tydeligt viser, hvad de skal, og derved supplerer teksten fint. Lærervejledningen virker stadig god og grundig og særdeles brugbar for selv en rutineret biologiunderviser, der stadig kan lære nyt om blandt andet arbejdsmetoder. Overordnet er lærervejledningen inddelt i to dele. I den første del gives generelle informationer om faget, udstyr, arbejdsmetoder med mere. I den anden del findes vejledningen til de enkelte kapitler samt til de enkelte kopiark.

Fakta:

Titel: Biologisystemet Bios C

Forfatter: Leif Schack-Nielsen, Thomas Bach Piekut, Rikke Risom og Anders V. Thomsen

Serie: Bios

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Kopimappen er ligeledes inddelt i to. De første 40 sider er de generelle kopiark, der blandt andet handler om undersøgelsesmetoder. Disse er udeladt i denne kopimappe, da de er ens for hele systemet. De kan enten findes i den første kopimappe, eller de kan downloades direkte fra forlagets hjemmeside. De resterende kopisider knytter sig til de enkelte afsnit og virker rigtig spændende at arbejde med og ud fra. Forsøgsvejledningerne er nemme at forstå, så chancerne for succes er størst mulige. Svarene lægges der i høj grad op til, at den enkelte selv skal ræsonnere sig frem til. Hvert afsnit afsluttes med et ark med egne forklaringer på nogle for kapitlet centrale begreber. En god måde af få fastholdt elevernes viden på.

Alt i alt et rigtig godt materiale, der ligger godt i tråd med det tidligere, og som, efter min mening, bestemt ligger i toppen hvad angår materialer til biologiundervisningen.

Powered by Labrador CMS