Debat

'Vandets...' udstilling på kulturnatten

Vi, lærerstuderende med faget billedkunst på Københavns Professionshøjskole, vil undersøge og arbejde med temaet 'Vandets...' og udstille på Campus Carlsberg på Kulturnatten kl. 18.00-23.00.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: Pixabay.com  

På kulturnatten d. 15. oktober kl. 18.00-23.00 på Campus Carlsberg vil vi, lærerstuderende med faget billedkunst, have en udstilling med temaet ‘Vandets…’ I denne forbindelse reflekterer vi over hvad vand er. Vi vil i vores arbejdsproces starte med at undersøge vands forskellige former, bevægelser, lyd og påvirkning af lys.

Den kemiske betegnelse for vand er H2o. Èt vandmolekyle er sammensat af to hydrogenatomer og ét oxygenatom. Vand er en kemisk forbindelse, der er flydende ved stuetemperatur og under standardtryk.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

70% af Jordens overflade er dækket af vand. 60% af menneskekroppen består af vand. Man skal drikke omkring 2 liter vand om dagen.

Vand kommer i mange forskellige former - gas, is og flydende form. Det kan sanses - ses, høres, mærkes, lugtes og smages.

Vand er nødvendigt. Det er livgivende. Det kan være mange ting på én gang. 

Vand indeholder mange modsætninger:

Stilstand og i bevægelse. 

Farligt og trygt.

Hårdt og blødt. 

Regn og grundvand.

Vand binder verdenen sammen. Floderne i Amazonas. Søerne i København. Niagara falls i Amerika. Verdenshavene. Vand er ying til sin egen yang. Vand er en del, men også en helhed.

Det er svært lige præcis at definere vand, men det vil vi på billedkunstholdet på Københavns Professionshøjskole undersøge og arbejde med. Vi vil udforme nogle store skulpturer samt have undersøgende videomateriale til udstilling på Campus Carlsberg på Kulturnatten.

Vi er over 250 studerende der arrangerer Kulturnatten på Københavns Professionshøjskole fra både lærer-, pædagog- og tekstilformidleruddannelsen under temaet 'Hav, liv og kultur'. Der vil blive afholdt et modeshow med kreationer inspireret af havet, koncerter, fortællinger fra havet. Derudover vil være forskellige udstillinger, børneteater og legeaktiviteter med bevægelse og forskellige teknologier. 

Vi glæder os til forhåbentlig at se jer til en spændende aften!

Powered by Labrador CMS