Anmeldelse

Er det kærlighed?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er en god bog om kærlighed. Den henvender sig i lige høj grad til drenge og piger. Hovedpersonen er den tænksomme Jakob på cirka 15 år. Bogen er hans beretning. På det ydre plan sker der ikke ret meget, på det indre plan er det lidt af en revolution. Jakob er forelsket i to piger på én gang? Hvordan finder man ud af de følelser? Til slut når han til en afklaring godt hjulpet af pigerne. Til Jakobs undren har de voksne også problemer med deres følelser. Hans mor er forelsket i en anden, og det passer selvfølgelig ikke Jakobs far. Det ender dog med en familieidyl og en munter skildring af forældrenes forening.

Handlingen lyder som lidt af en kioskbasker, men historien er fint fortalt, Jakobs iagttagelser, forvirring og småfilosofiske tanker bærer bogen. Efter slutningen skriver forfatteren et kort, livsklogt lille essay om kærlighed.

Oversættelsen er god. De sort-hvide illustrationer rammer stemningen. Typografi og layout gør den let at læse. Det er den sidste af fem bøger i en serie om Jakob og Rosa. Den kan godt stå alene. Bogen anbefales til skolebiblioteket.