Anmeldelse

Om Karen Blixens forfatterskab

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen indeholder en meget koncentreret gennemgang af Karen Blixens liv og forfatterskab. De femten korte, tematiske kapitler sammenkæder forfatterskabet og det personlige livsforløb og præsenterer hermed essentielle temaer og motiver i Karen Blixens værker. Læsningen kan give en god baggrund for at forstå og tolke Karen Blixens tekster. Bogen indeholder desuden en række opgaveforslag til udvalgte tekster og giver inspiration til fordybende arbejde. Bagerst i bogen er der en meget omfattende liste over litteratur og undervisningsmaterialer, der spænder over: en komplet fortegnelse over Karen Blixens værker, tilgængelige filmatiseringer og oplæsninger samt udvalgt litteratur om Karen Blixen.

I betragtning af hvor meget litteratur der findes om Karen Blixen og hendes forfatterskab, er det ganske befriende at stifte bekendtskab med Frantz Leander Hansens komprimerede og inspirerende bog. Men den er både sprogligt og indholdsmæssigt svært tilgængelig og må i folkeskolesammenhæng klart anbefales som håndbog til læreren.