Anmeldelse

Da Balder kom for sent . . . igen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Balloner bliver lavet mest af ingenting. Små balloner har ikke så meget ingenting indeni som store balloner. Det er hemmeligheden ved balloner'.

Kan man skrive sådanne vidunderlige sætninger, så kan man skrive fornøjelige bøger for børn, og voksne med for den sags skyld. I dette tilfælde er målgruppen ikke så entydig. Forfatteren er en af de drivende kræfter bag forfattergruppen Øverste Kirurgiske, der står for nogle af tidens mest overbevisende lyriske nyskabelser.

Som andre avantgardedigtere har han kastet sig over børnebogsgenren, og tak for det. Det har givet fornyelse, eftertænksomhed og mange gode grin. Frisk luft på børneværelserne, kunne man bruge som metafor, hvis det ikke lige var for de mange fækale elementer, der afdækkes på siderne.

Drengen Balder har det med at komme for sent i skole, og hans undskyldninger overgår de fleste klasselæreres erfaringer med fraværssedler hjemmefra. Her hænger de usandsynlige forklaringer meget sandsynligt sammen, og det er meget, meget morsomt. Hvis man læser den op i sin klasse, skal man passe på med ikke at lade øjet skimme forud - for så risikerer man, at pointerne drukner i oplæserens grin, før publikum får pointen med.

Illustratoren har med en stiplet linje øverst på alle siderne markeret, at her befinder vi os i det underjordiske rum, det farlige, tabubelagte og forbudt for voksne-rum. Og så har hun i øvrigt strikket en billedfrise sammen på rundpinde, der som en fint gennemført fortløbende tegning løber bogen igennem.

Powered by Labrador CMS