Anmeldelse

Usynlige unge - børn og unge med psykisk syge forældre

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen tager afsæt i en interview- og spørgeskemaundersøgelse, som løbende har været gennemført siden 1995 blandt voksne børn, hvis forældre har eller har haft en sindslidelse.

Bogen består af en gennemgang af forskellige undersøgelser af børn med sindslidende forældre, en systematiseret gennemgang af de unges beskrevne problemer og endelig en vurdering af relevant indsats. Den foreliggende bog omhandler store børn og unge voksne, der ikke selv er psykisk syge, og det beskrives systematiseret og med citater, på hvilken måde de er belastede og har brug for støtte. Det fremgår, at de berørte familier udadtil ofte er blevet opfattet som velfungerende, og at børnenes behov for støtte ikke er blevet erkendt for eksempel i skolen. Børnene har manglet information og en åbenhed om sygdommen og nogen at tale med. Forfatteren fastholder, at det drejer sig om forebyggelse, at de pågældende unge ikke er syge, hvilket jeg finder sympatisk. Jeg tror, det er en vigtig pointe for de unge, som i mange tilfælde har en angst for selv at være psykisk syg på samme måde som den syge forælder. Men det kan indimellem virke lidt søgt med den bastante skelnen mellem psykisk sygdom og det at være rask, når der beskrives behandlingskrævende vanskeligheder hos nogle af de unge.

Bogen beskriver problemer og løsningsmuligheder overbevisende og velunderbygget og med henvisning til konkrete erfaringer og virker i stand til at synliggøre disse usynlige unge.

Powered by Labrador CMS