Skolebestyrelse uden indflydelse på skoleleder-ansættelse

Hele skolebestyelsen skal skiftes ud på Sundbyøster Skole ved skolebestyrelsesvalget i næste uge. De nuværende forældrevalgte går alle sammen i protest mod, at Københavns Kommune har placeret en ny skoleleder på skolen helt uden om skolebestyrelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Sådan kan man ikke behandle et politisk valgt organ som en skolebestyrelse", siger formand for skolebestyrelsen Jens Cederskjold til avisen MetroXpress.

Men økonomiforaltningen i Københavns Kommune har i en indstilling til Borgerrepræsentationens møde på torsdag fastslået, at kommunen godt kan besætte en ledig stilling med en allerede ansat tjenestemand og dermed gå uden om de normale ansættelses-procedurer. Københavns Kommune havde en tjenestemandsansat skoleinspektør til overs efter ophævelsen af bydelsforsøget og placerede altså vedkommende, da lederstillingen ved Sundbyøster Skole blev ledig.