Anmeldelse

Det gode arbejdsliv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En opdateret, kompetent og engageret undervisning i arbejdsmiljø kræver, at underviseren har de nødvendige og faglige forudsætninger for at integrere emnet på en naturlig måde i undervisningen, men også at der findes relevant og motiverende undervisningsmateriale. Det gør der nu! Med udgivelsen af idémappen "Det gode arbejdsliv" er det både nemmere, sjovere og mere spændende at inddrage elementer af arbejdsmiljø i undervisningen på social- og sundhedsuddannelsen.

Fakta:

Titel: Det gode arbejdsliv

Type: Hæfte

Forlag: Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed

Det er et ambitiøst og vellykket materiale, og idémappen lever op til sit navn. Der er masser af idéer. Faktisk forslag til hele 50 øvelser samt et meget praktisk og let anvendeligt indeks, der både er opdelt i emner og i fag, hvilket gør det muligt for fagunderviseren at få inspiration til inddragelse af arbejdsmiljø i alle social- og sundhedsuddannelsens fag.

Alle idéer i mappen er beskrevet, så de er lette at gå til, hvilket letter underviserens forberedelse væsentligt. Øvelserne kan bruges, som de er, men mange af dem kan også justeres og tilpasses. Idémappen vil årligt blive ajourført, så den matcher gældende lovgivning, men også for at sikre, at de materialer, der henvises til i øvelserne, stadig er aktuelle og tilgængelige.

Der er ingen tvivl om, at undervisningen i arbejdsmiljø med udgivelsen af "Det gode arbejdsliv" er blevet nemmere at gå til for os undervisere på social- og sundhedsskolerne. Jeg vil på det kraftigste opfordre mine kollegaer til, at idémappen ikke bliver gemt af vejen på den faglige litteraturhylde, men i stedet får anvendelse i udvikling af såvel fag som undervisning. Den fortjener at blive anvendt, som den er tænkt.