2012 skæppede godt i pengekassen i Lærernes Pension

Højere afkast end ventet i Lærernes Pension

Før jul meldte Lærernes Pension ud, at afkastet i 2012 ville blive på 10,8 procent. Den positive udvikling på aktiemarkederne fortsatte dog året ud, så afkastet endte med at blive på hele 11,6 procent.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Højere rente og lavere pris i Lærernes Pension

"Vi red på bølgen af en fortsat positiv markedsudvikling, så derfor endte afkastet med at blive højere end vi regnede med i midten af december", siger investeringschef i Lærernes Pension, Morten Malle.

Depotrenten, som er den rente lærerne får på deres pensionsopsparinger, bliver der dog ikke ændret ved. Den blev før jul sat op fra tre til 3,5 procent, og der bliver den altså på trods af, at overskudet bliver større end forventet.

"Vi holder en stabil renteudvikling, så den ikke svinger vildt i takt med svingninger i markedsudviklingen. Vi regner for eksempel ikke med, at den positive udvikling fortsætter i 2013", siger Morten Malle.