Farvel til kapitalpensionen

Skattereformen i 2012 betød et farvel til kapitalpensionen. Du skal derfor i løbet af 2013 tage stilling til, hvad der skal ske med din kapitalpension. "Men lad være med at gøre noget, før du får et brev fra os", lyder meldingen fra Lærernes Pension.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I slutningen af februar modtager du et brev fra Lærernes Pension - kun hvis du er medlem af Lærernes Pension, selvfølgelig. Her kan du se, hvad afskaffelsen af kapitalpensionen betyder for din pensionsordning.

Generelt sker der det, at Lærernes Pension automatisk fra 1. januar 2013 sætter de penge, du hidtil har indbetalt til kapitalpension, ind på din livsvarige alderspensionsordning. Det betyder, at du stadigvæk får skattefradrag for dine indbetalinger.

Du kan allerede nu logge på lppension.dk og læse mere om ændringerne.

Du får et nyt brev til efteråret

I efteråret modtager du endnu et brev. Det handler om den rabat, som du i 2013 kan få, hvis du overfører de penge, du p.t. har stående på din kapitalpensionen, til afløseren for kapitalpensionen, den såkaldte aldersforsikring.

Hvis du gør det inden nytår, skal du her og nu betale 37,3 procent i afgift til staten. Hvis du bare lader pengene stå på kapitalpensionen og først hæver dem, når du er pensionist, skal du betale 40 procent til staten.

Du slipper med andre ord 2,7 procent billigere, hvis du laver din kapitalpension om til en aldersforsikring, men om det kan betale sig, når man tager renters renter og andre ting i betragtning, ja, det har Lærernes Pension ikke overblik over endnu.

"Vi er endnu ikke færdige med at analysere, hvad der bedst kan betale sig for vores medlemmer, men i løbet af efteråret er vi klar, og så modtager alle medlemmer med en kapitalpension et brev fra os med deres muligheder, og hvad de skal gøre", oplyser Lærernes Pension.

Højere afkast end ventet i Lærernes Pension