Bente Sorgenfrey og Lisette Risgaard er henholdsvis næstformand og formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, der allerede nu fire måneder efter start, bliver mindre.

Tre forbund forlader ny hovedorganisation

Fysioterapeuter, ergoterapeuter og jordemødre forlader Fagbevægelsens Hovedorganisation til fordel for Akademikerne. Fem fagforbund har dermed forladt fagbevægelsens nye gigant.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne artikel er oprindeligt bragt på a4nu.dk og bringes på folkeskolen.dk efter aftale.

Tre fagforbund er på vej til at forlade fagbevægelsens nye flagskib, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen og Jordemorforeningen med i alt 27.000 medlemmer vil hellere være medlem hos Akademikerne.

Mens både fysioterapeuter og ergoterapeuter er optaget i Akademikerne, venter jordemødrene på, at den formelle beslutning falder på plads. Det sker, når Akademikerne holder repræsentantskabsmøde tirsdag. Alle tre organisationer forlader FH 1. januar 2020.