24-årig skal seks måneder i fængsel for vold og trusler mod lærere

Retten i Sønderborg har i dag idømt en 24-årig mand seks måneders ubetinget fængsel for et overfald på to lærere på en folkeskole i Haderslev.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag faldt dommen i en sag fra Haderslev, hvor to lærere i september blev mødt af knytnæveslag og trusler om yderligere vold, mens de var på arbejde.

24-årige MB har været varetægtsfængslet siden 25. september, og i dag dømte retten ham til seks måneders ubetinget fængsel. Anklagemyndigheden havde på forhånd bedt om 5-6 måneders fængsel, mens MB's forsvarer i sin procedure argumenterede for fire måneders fængsel og løsladelse fra den arrest, han har siddet i siden varetægtsfængslingen.

Onsdag den 20. september troppede fire unge mænd op på Sønder Ottings Skoles udskolingsunivers i Haderslev. De ønskede at tale med skolelederen, men da det ikke kunne lade sig gøre, blev de bedt om at forlade skolens område. Det førte til tumult, hvor mindst en af de fire unge mænd uddelte knytnæveslag og hårde skub til to lærere på skolen. Efterfølgende truede en af de unge mænd, 24-årige MB, lærerne ved at råbe "hvis der kommer en politimand på mit dørtrin, så ved jeg hvor I er, og jeg kommer igen".

Lærere overfaldet: "Sådan skal det ikke være at gå på arbejde" 

I sin begrundelse for at idømme MB seks måneders fængsel, lagde dommeren især vægt på, at volden og truslerne fandt sted mod folkeskolelærere, mens de var på arbejde og i skolens åbningstid. Dommeren besluttede desuden, at MB ikke skal løslades fra fængslet, fordi han i juni  blev dømt for en lignende episode. Derfor vurderede retten, at risikoen for, at han igen vil begå kriminalitet, er for stor til at lade MB være på fri fod.

Umiddelbart efter domsafsigelsen udbad MB sig betænkningstid, og han overvejer dermed at anke dommen til landsretten.

De tre øvrige personer, der mødte op på skolen i forbindelse med episoden, er fortsat på fri fod. Politiet har identificeret én af dem som MB's lillebror, mens identiteten på de sidste to fortsat er ukendt.

Læs en længere reportage fra dagens retsmøde:

"Det var ikke planlagt eller noget"

Læs mere

Undervisningsministeren har bebudet en ny indsatsmod vold og trusler på skoler - læs mere her

Powered by Labrador CMS